torsdag den 26. februar 2015

Fastelavnsboller

Forleden lavede jeg luksus fastelavnsboller. Vandbakkelser med syltetøj, flødecreme, fløde og glasur :-) Ret vanedanende!! Jeg fulgte denne opskrift på vandbakkelser:
Giver fem fastelavsnboller
1 dl vand
50 g smør
1 knivspids salt
1 strøget tsk. sukker
50 g hvedemel
2 æg
Sådan bager du vandbakkelser
Kog vand og smør op i en gryde.
Tilsæt sukker, salt og mel under omrøring.
Rør rundt i dejen i ca. 2 minutter stadig ved høj varme.
Lad dejen køle lidt af i gryden, og rør stadig i den af og til.
Rør nu et æg i dejen af gangen, rør ægget helt ind i dejen, før du tilsætter det næste æg. Dejen skal være blank.
Brug en spiseske til at forme fem vandbakkelser på en bageplade
Bag vandbakkelserne ved 200 grader (alm. ovn) i 30-35 minutter. VIGTIGT: Lad være med at åbne ovnen undervejs, da vandbakkelserne kan falde sammen.
Jeg brugte vaniljecreme fra Dr.Oetker (Jajaja...ikke dømme mig!!) som jeg blandede med lidt fløde. Først fyldte jeg lidt jordbær syltetøj i, derefter flødecremen og til sidst lidt fløde. Ovenpå kom der rigeligt kakaoglasur :-) 
De blev virkelig lækre! I øvrigt var det faktisk første gang jeg bagte vandbakkelser (ved overhovedet ikke hvorfor,- min mor bagte altid vandbakkelses kagekone til mine fødselsdag da jeg var lille...totalt yndlingskage!!!) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar