onsdag den 20. juni 2012

Nøddemazarin

Så har jeg igen væert i køkkenet! Denne gang lavede jeg noget så simpelt som en nøddemazarin,- det behøver jo ikke altid være kager men mousser og fondant! ;-)
Jeg har justeret lidt på den oprindelige opskrift til fyldet og nøddemassen, da jeg synes der skulle alt for meget smør i.
Tærtebund:
100 gr. smør
200 gr. mel
50 gr. flormelis
1 æggeblomme
Fyld:
100 gr. marzipan
100 gr. flormelis
40 gr. blødt smør
1 æg
Top:
200 gr. hasselnødder
50 gram smør
65 gram sukker
3-4 spsk akaciehonning
 Smuldr smør med mel, tilsæt flormlis og saml dejen med æggeblommen.Lad dejen hvile i 30 min.
Rør marzipan med flormelis, smør og æg.
Top:Hak hasselnødder groft og bland dem med smør , sukker, akaciehonning i en gryde. Giv blandingen et kort opkog.Rul tærterdejen ud og beklæd tærteformen( 21 Cm.) prik dejen og bag den ved 200 grader i 15 min.Fordel marzipanmassen i bunden af bagværket og bag den ved 200 grader i 12 min.Lad den stå og afkøle 10 - 15 min inden mandelmassen kommes på. Fordel toppen over tærten og bag ved 190 grader i ca.10 min.

Den er super lækker og helt sikkert bedre end bagerens ;-) Kan eventuelt serveres med Creme fraiche eller en kugle vanilleis :-)

3 kommentarer:

 1. Ih virkelig hvor ser den bare utrolig lækker ud! :)

  SvarSlet
 2. Tak Ida :-) den er også super lækker! Så kan nøddemazariner fra bageren godt pakke sammen ;-)

  SvarSlet
 3. Øv, en træls opskrift at komme i gang med :( Alt for tør dej der flækker når den rulles ud, og er umulig at få op fra bordet i bare nogenlunde ét stykke. Alt for lidt fyld i forhold til dejen, måtte i gang med at lave en gang fyld mere da det kun lige nøjagtigt dækkede bunden.....
  Har bagt en del nøddemazariner, alle efter opskrifter fundet på nettet. Har aldrig før været ude for en dej der opførte sig sådan, eller at der ikke var fyld nok....
  Håber den i det mindste smager godt...

  SvarSlet