søndag den 14. oktober 2012

Citronmåne

Den klassiske Citronmåne fra Dancake skulle udfordres!! Så jeg har studeret opskrifter i lange baner på internettet! Der er mange varianter, både med og uden marcipan i dejen, så var lidt i tvivl hvad jeg skulle. Jeg besluttede mig simpelthen for, at købe en Dancake citronmåne for at prøvesmage!! Derefter var valget let og faldt på en opskrift uden marcipan.
Ingredienser:
250 gram smør
250 gram flormelis
4 æg
250 gram hvedemel
2 tsk bagepulver
4 spsk citronskal
4 spak citronsaft, friskpresset
Glasur:
2 æggehvider, pasteuriseret
2 spsk citronsaft, friskpresset
200 gram floumelis
Smør formen, der må ikke være usmurte steder på formen.

Pisk smør og flormelis hvidt. Tilsæt æg, et af gangen. Rør ikke for meget, ellers skiller dejen. Vend mel og bagepulver (der på forhånd er blandet sammen) i dejen, og tilsæt derefter citronskal.

Kom dejen i en springform ca. 26 cm i diameter, og bag den i en forvarmet ovn i 25 minutter ved 200 grader C alm. ovn.

Afkøl kagen i 5 minutter inden den vendes ud på en rist oh lægges i press, så den bliver lige, når den skæres over i to måner!!

Glasur:
Rør æggehviderne med flormelis. Tilsæt citronsaften. Massen skal være tyktflydende.

Resultetet blev overraskende godt! Jeg vil dog til en anden gang lige bage min 5 minutter mindre, end der står i opskriften (30 min.), da jeg synes den blev en anelse for tør. Så det er rettet til i opskriften ovenfor! Det er i hvert fald ikke sidste gang jeg har bagt Citronmåne, den er langt bedre end dem man kan købe :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar