lørdag den 17. januar 2015

Bastard kager

Ja, jeg ved godt, at ordet ikke er så pænt og ikke ligefrem har så meget at gøre med kager....men det hedder de altså!! Opskriften et fundet i et gammelt Ude og Hjemme...vil skyde på den er 25 år gammel.....
Men uanset navn, så er de her små kager ret lækre :-) Også her i januar, hvor alting skal gå op i motion og sundhed og vægttab!! Der er 3 ingerdienser:
200 gram hakkede hasselnødder
175 gram flormelis
Ca 2 æggehvider
Hasselnødderne hakkes i en mini hakker, til alle nødder er væk (Evt af flere omgange)
Flormelis blandes i.
Æggehviderne røres i (De skal ikke piskes)
Når det hele er rørt sammen og er ensartet, sættes dejen af i små "klatter" på en bageplade med bagepapir. Jeg brugte en teske til mine :-) Jeg pyntede de små kager med en hasselnød og bagte dem i en 200 grader varm ovn til de var gyldne..vel en 12-15-18 minutter!!! De skal gerne være lidt bløde indeni,- sådan vil jeg helst have mine i hvert fald!

Jeg ved godt at de ligger i juleskålen...de er en tradition til jul hvis jeg kan få lov at bestemme!! Men havde ikke lige tid til at blogge opskriften i december....Men de er jo heller ikke helt vildt usunde...så de kan sagtens-og med god samvittighed- laves her i januar!! :-) 

1 kommentar:

  1. Jeg havde fået smidt opskriften væk og kunne først ikke finde den på nettet. Men så stødte jeg på din side. Jeg er rigtig glad,1000 gange tak. 🙂

    SvarSlet