onsdag den 12. november 2014

Hjemmebagt Franskbrød

Jeg har før fortalt, at brødbagning ikke er en af mine stærke sider. Det vil bare IKKE samarbejde! Lad mig bage en kage i stedet!
Jeg har nu idag, alligevel, forsøgt at bage brød...et franskbrød for at være helt præcist.
1 gram gær - på størrelsen med en ært.2 kopper vand-330 gram
1 tsk salt
Blandes i en stor skål, til gæren og salt er opløst.
Tilsæt 4 kopper mel (ca 400 gram)
Dæk skålen til med film/plasticpose og stil den ved stuetemperatur 12-16 timer.
Herefter vendes dejen ud på bordet i rigeligt mel. Fold dejen helt over 4 gange, Nord, syd, øst, vest.
Herefter lægges dejen i bageformen med samlingen nedad og hæver yderligere 1 ½ time.
Bages ved ca 230 grader ca 37 minutter (afhænger af ovnen)
Det blev dejlig sprødt udenpå...men måske ikke så luftigt indeni som jeg havde drømt om!! Men det smagte dejligt, så jeg må bestemt prøve opskriften igen...måske til flutes, - det tror jeg kunne være godt, da skorpen er lidt "sej" i det. Jeg bliver ved, til det en dag lykkes mig at lave det perfekte brød eller bolle!!...men måske jeg lige laver en kage eller to inden jeg forsøger igen!! ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar