Jeg skal (igen!) have feriekage med til mine kollegaer. Denne gang har jeg ikke haft så meget overskud til at bage, så valgte faldt på Napoleonshatte - det er så nemt!
Mørdej:
300 g hvedemel
150 g stuetempereret smør
100 g flormelis
1 stort æg
Alle ingredienser æltes sammen med hænderne til en ensartet dej.
Stil dejen koldt minimum ½ time inden udrulning. Stikkes ud med en diameter på ca 5-6 cm.
Kransekagemasse:
ca 150-200 gram flormelis
1æggehvide
500 g ren rå marcipan.
Ælt det hele godt sammen, til det ikke klistrer i hænderne mere og det er nemt at rulle til små kugler!
Jeg fik ca 40 små napoleonshatte af denne portion.
Herefter blev de dyppet i henholdsvis mørk og hvid chokolade :-) (jeg er helt vild med hvid chokolade, så det skulle prøves!! - Et hit,- hvis du spørger mig!!)
VELBEKOMME! :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar