onsdag den 15. maj 2013

Chokoladeboller

På en gråvejrsdag som i dag, er der ikke noget bedre end at sætte sig i sofaen med en kop the, en god bog og en hjemmebagt bolle! Denne gang oven i købet en chokoladebolle!! :-)
De blev super gode og luftige - lige som de skulle være :-)
Chokoladeboller - 12 stk (store):

    50 g gær
2 dl mælk
100 g smør
2 æg
50 g sukker
En smule salt (ca. ½ tsk)
Ca. 550 g mel (til dejen ikke klistre til fingrene længere!)
    150 g hakket, mørk chokolade
    Evt. 1/2 tsk kardemomme
1 æg eller mælk til pensling

Smuldr gæren i en skål.
Smelt smørret og kom mælken i, så væsken er lillefingervarm. Rør væsken godt ud i gæren.
Tilsæt herefter sukker, salt og æg, mens der røres godt rundt.
Rør lidt mel i ad gangen sammen med den hakkede chokolade, og tilsæt evt. kardemomme.
Ælt dejen, og lad den hæve et lunt sted i ca. 30 minutter til dejen har dobbelt størrelse, sådan at den giver efter, når man trykker den let i toppen.
Form dejen til boller a ca 100 gram( Eller mindre, hvis de ikke skal være så store), og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i ca. 40 min.
Pensl dem med æg/mælk, og bag dem i en 190 grader varm ovn i ca. 11-12 min.
Mums de blev gode! Næste gang vil jeg dog ikke hakke chokoladen så fint som jeg fik gjort idag - ville gerne have haft lidt større stykke chokolade i de færdige boller,- men de kan man jo gøre som man synes :-)
Jeg synes de er bedst når de lige er lunet lidt i ovnen (selvfølgelig er de allebedst, når de lige er nybagte!!) Og så er de altså bare bedst UDEN smør!! Ved der er mange der er uenige...men synes bare ikke, der skal smør på en chokoladebolle ;-)
Så er det tid til hygge i regnvejret :-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar