tirsdag den 28. maj 2013

Færøsk kiksekage

Om den rent faktisk hedder det, eller den har et andet navn, ved jeg ikke! Opskriften har jeg fået af en kollega, som har fået den serveret på Færøerne et par gange- derfor Færøsk kiksekage!!

1 pakke Bisca Digestive kiks 400 gram
1 lille bøtte Creme Fraice 18%
1/4 fløde
1 /2 liter kirsebærsauce
4-5 spsk lys sirup
vanillesukker
Smuldr kiksene i et fad - stykkerne må gerne være halv-store, det synes jeg i hvert fald er bedst!
pisk fløden og smag til med vanillesukker
Bland sirup i Creme Fraicen og bland det med fløden.
Fordel massen over kiksene.
Blend kirsebærsaucen, så der ikke er hele bær i.
Fordeles forsigtigt over kagen og sættes i køleskabet.
Vi kan sagtens blive enige om, at det ikke ser ud af så meget....men den er altså virkelig SUPER LÆKKER!! At den så kun tager 5 minutter at lave er jo perfekt!
Den er bedst, hvis den er lavet dagen inden den skal spises, så kiksene kan blive lidt bløde.
Fløde/cremefraice massen bliver fast, men alligevel luftig. Tænk at noget så enkelt, kan være så godt!! Det er absolut en kage jeg skal lave igen og gerne til gæster (især hvis det kniber med tiden, for det her er næsten for nemt ;-) )
Gi´den en chance - I bliver ikke skuffet! :-)

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar