søndag den 15. september 2013

Hjemmelavet vaniljesirup til varm kakao :-)

 En regnfyldt søndag, hvor der er overskyet og regnen trommer på vinduerne, - det kræver vist en varm kop kakao!! Forleden lavede jeg en lille portion hjemmelavet vaniljesirup. - Super lækkert ovenpå is, frisk frugt, yoghurt, tærter, i kaffe og som her til en kop kakao :-) Har også lavet en hindbærsirup for ikke så lang tid siden - den får i fornøjelsen af en anden dag :-)
Opskriften er super nem og det tager ikke andet end 10 minutter at lave sin egen sirup:
  • 1 1/2 dl vand
  • 1 dl rørsukker
  • 1 vaniljestang
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud på et skærebræt hvor det fordeles og skilles fra hinanden i 3 spsk sukker. Kom alle ingredienserne i en gryde, inkl den flækkede vaniljestang. Kog op og lad det koge i 5-10 minutter, indtil det lige akkurat begynder at tykne en anelse. Tag et par dråber op på en tallerken og test at det ikke er blevet for tykt - husk på, at det også bliver tykkere i køleskabet.
Hæld vaniljesiruppen på et glas eller en lille flaske. Opbevares i køleskabet i ca 14 dage,- hvis den da holder så længe ;-)
Se lige alle de fine mørke vaniljekorn!! LÆKKERT!! Det er virkelig koncentreret, sød vaniljesmag!


Her er det varm kakao, flødeskum, mini marshmallows og vaniljesirup til at søde det lidt ekstra!! Perfekt til en regnvejrsdag :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar